Tästä se alkaa:

Espoon ekat ratikkakiskot ovat jo maastossa Ravitiellä Vermossa.

Tietopaketti Raide-Jokerin rakentamisen vaikutuksista Leppävaarassa

23.11.2019

Pikaraitiotien rakentaminen aloitettiin tämän vuoden kesäkuussa ja ratikan kyytiin on määrä päästä kesäkuussa 2024. Rakennustyöt tulevat vuoden alusta alkaen haittaamaan laajemmin liikkumista Leppävaarassa. Muutoksia tulee niin kevyen liikenteen reitteihin kuin ajokaistoihinkin. Reitit luvataan opastaa maastossa ja tiedot löytyvät myös hankkeen nettisivuilta. Leppävaarankadun ja Alberganesplanadin risteyksen sulkeminen vaikuttaa myös bussireitteihin ensi vuoden helmikuusta lokakuuhun. HSL tiedottaa tarkemmin linja-autojen poikkeusreiteistä.

 

Raide-Jokerin työmaajärjestelyjä ja niiden vaikutuksia liikkumiseen selostettiin asukastilaisuudessa 14.11.2019. Tilaisuudessa esitelty materiaali on katsottavissa täältä. Päivittyvää tietoa Raide-Jokerin rakennustöistä Leppävaarassa kannattaa seurata tältä sivulta. Palautetta ja kysymyksiä Raide-Jokeri -projektille voi lähettää palautekanavaan.

 

Työmaiden aikatauluja

 

Impilahdensiltaa rakennetaan parhaillaan ja sitä pitkin ratikka tulee Laajalahdesta Leppävaaran puolelle Linnoitustielle. Siltatöitä tehdään myös yöllä. Sillan on tarkoitus valmistua 2020 aikana.

Linnoitustieltä linja kulkee Alberganesplanadin, Leppävaarankadun ja Alberganpromenadin kautta Hevosenkenkää Perkkaalle ja siitä Helsingin puolelle.

 

Linnoitustiellä työt aloitettiin kesäkuussa ja louhinnat jatkuvat tämän vuoden loppuun asti. Johtosiirtoja ja muita maanrakennustöitä tehdään syksyyn 2020 asti ja sen jälkeen aloitetaan kadun- ja radanrakennustyöt.

 

Alberganespan työmaa avattiin syyskuussa ja alueella tehdään johtosiirtoja ja muita maanrakennustöitä ensi kesään asti. Pintarakenteita ja muuta viimeistelyä tehdään syksyyn 2020 asti.

 

Leppävaarankadulla rakentaminen alkaa vuoden 2020 alussa. Suurimmat liikennejärjestelyt tulevat voimaan helmikuun 2020 alussa. Katu suljetaan niin, että vain yksi kaista kehältä Sellon suuntaan jää käyttöön ja muutoin liikenne ohjataan kiertoreiteille.

 

Sellon ja Panorama Towerin välisellä alueella on rakentaminen niin ikään aloitettu valmistelevilla töillä ja rakentaminen on alkamassa huhtikuussa 2020.

 

Leppävaaranaukion ja Hevosenkengän rakentaminen alkaa tämänhetkisen aikataulun mukaan tammikuussa 2021 ja valmistuu pääosin vuoden 2021 aikana. Hevosenkengässä työt jatkuvat vuonna 2022.

 

Perkkaantiellä valmistelevat työt on jo aloitettu ja rakentaminen alkaa ensi vuoden alussa. Kaupunki on jo ennakkoon rakentanut joitain tilavarauksia ja osa perustuksista tehdään yhdessä Hatsinanpuiston rakentamisen kanssa. Työt valmistuvat vuonna 2022.

 

Ravitiellä rakentaminen alkoi jo kesällä. Kadun on määrä valmistua ja palautua liikenteelle arviolta kesällä 2020. Ensimmäistä koerataosuutta rakennetaan Ravitielle parhaillaan.

 

Kehä I parannustyöt Laajalahden kohdalla ovat myös työn alla, mutta nämä eivät kuulu Raide-Jokerin hankekokonaisuuteen vaan toteutetaan Väyläviraston hankkeena. Ratikkalinja tulee ylittämään Kehä I:n eritasossa Kurkijoentien liittymän kohdalla. Enimmillään Kehä I:n tasausta välillä Turvesuontie-Kurkijoentie lasketaan jopa 7 metriä. Hankkeesta voi tilata WhatsApp-uutisviestejä.