Katso kuvakavalkadi (PDF)!

30 vuotta iloa ja humua Raitilla

 

18.08.2021

 

Vuoden 1992 ilmapiiri oli Suomessa alakuloinen, pelokas ja masentunut, talouslaman murtama. Leppävaara-seura pisti kuitenkin tuulemaan ja käynnisti uuden, Espoon oloissa ainutlaatuisen juhlan, Leppävaaran Raittikarnevaalit. Ideana oli kerran vuodessa tarjota lepuskilaisille oma letkeä kaupunkijuhla. Oli alusta alkaen selvää, että Karnevaalit järjestettiin pääasiassa talkoovoimin ja laajaan paikalliseen yhteistyöhön pohjaten. Ensimmäiset Raittikarnevaalit olivat vielä pienet, ne valtasivat vain Raitin yläosan.
 
Siitä se lähti ja Karnevaalit paisuivat vuosi vuodelta yltäen aina yli 10 000 hengen ennätysyleisöön ja samalla ne ammattilaistuivat. Välillä jouduttiin evakkoon Viaporintorille Läkkitorin ja Leppävaaranraitin remontin tieltä. Viime vuosina ovat mukana olleet myös Tori- ja Markkinakaupan Palvelukeskus TMK sekä Espoon musiikki- ja tanssikoulu Estrada. Tällä porukalla on tuoreimmat Leppävaaran Raittikarnevaalit ja Suurmarkkinat pantu pystyyn. Karnevaalit ovat aina olleet kävijöilleen ilmaiset ja se on ollut mahdollista Espoon kaupungin kulttuurilautakunnan ja Leppävaara-seuran uskollisten sponsoreiden taloudellisella tuella.
 
Oheen on koottu kuvia Raittikarnevaalien pitkältä taipaleelta (PDF). Kuvista näkyy, että Karnevaaleilla on kautta vuosien ollut sama konsepti, ohjelmatarjontaa, tietoiskuja ja markkinameininkiä. Ja tästä ihmiset ovat tykänneet. Karnevaaleille tullaan nytkin viihtymään ja tapaamaan tuttuja.

 

Löydätkö sinä kuvista tuttuja hetkiä, kavereitasi tai Itsesi?
 
Kuvat ovat Leppävaara-seuran arkistosta ja useamman eri kuvaajan ottamia.