Läkkitori uudistuu

 

27.03.2015

 

Pitkäksi venähtänyt Läkkitorin urakka valmistuu kuin valmistuukin ensi kesän aikana. Nykyiseen tavoitepäivään 30.6.2015 suhtaudun kuitenkin vielä asianmukaisin varauksin. Joka tapauksessa syyskuun alussa lepuskilaiset voivat kokoontua juhlistamaan montaakin myönteistä tapahtumaa samoilla humuilla.

 

Uusi hieno tori luo hyvät puitteet kehittää Läkkitoria kohtaamispaikkana ja kansalaistorina. Läkkitorin turvallisuuskonseptin rakentaminen tulee antamaan sille aivan uudet lähtökohdat. Hyvät ideat otetaan kiitollisuudella vastaan ja mahdollisuuksien rajoissa myös toteutetaan.

 

Leppävaran Gallerian tavoitteena on luoda edellytykset menestyvälle kahvilalle Läkkitorin ja Läkkiraitin nurkkahuoneistoon eli talon parhaalle paikalle. Se linkittyy terassin ja kahden sisäänkäynnin kautta hyvin sekä sisäisiin että ulkoisiin asiakasvirtoihin.

 

Läkkiraittikarnevaali ja siihen yhdistyvät markkinat osuvat nyt myös Leppävaaran Gallerian tasavuosiin. Avauksesta tulee kuluneeksi 30 vuotta. Silloin jo varmuudella valmistunut uusi upea Läkkitori juhlii avaustaan.

 

Läkkitori ja sen rakennettu ympäristö kuvaa 80-luvun alun visiota Leppävaaran keskustasta. Se on ihmisen mittakaavassa suunniteltu ja avautuu hyvin käyttäjilleen myös kevyen liikenteen avulla, kävellen ja fillarilla.

 

Heti kulman takana ja radan eteläpuolella alkaa jatkossa maisema, joka kuvaa Leppävaaran keskustan visiota 2020-luvulla ja siitä eteenpäin.

 

Visioiden ero on dramaattinen. Se kuvaa hyvin sitä muutosta, joka on tapahtunut Leppävaaran, Espoon ja koko metropolialueen kehityksessä. Tämän kaupunkialueen kasvun varaan rakentuu myös Suomen kilpailukyky ja vaurauden sekä hyvinvoinnin turvaaminen tuleville sukupolville.

 

Näiden kahden vision yhteensovittaminen vaatii suunnittelijoilta luovuutta ja osaamista. Kaupunkirata-aseman läheisyys antaa hyvät edellytykset tehokkaaseen maankäyttöön uudisrakentamisessa.

 

Pertti Myllymäki


Kirjoittaja on Gallerian toimitusjohtaja

 

Lue myös aiemmin julkaistuja blogeja.