Kuva: SRV

Hurraa Monikolle

 

17.12.2021

 

Tämän vuoden Hurraa-palkinto on myönnetty elokuussa käyttöön otetulle koulukeskus Monikolle. Koulukeskus tarjoaa opetus- ja päiväkotitilat sekä suomen- että ruotsinkielisille lapsille. Palkittuun uudiskohteeseen kuuluu myös osana peruskorjattu vanha Leppävaaran kansakoulurakennus, joka valmistui vuonna 1939. Tämä suojeltu rakennus on peruskorjattu osana Monikkoa.

 

Lautakunta perustelee Monikon valintaa sillä, että kohteessa on onnistuttu hienosti yhdistämään vanha suojeltu osa uuteen rakennukseen ja että tuloksena on viihtyisä kokonaisuus. Monikon pääsuunnittelija on Tomi Perko Arkkitehtitoimisto Perko Oy:stä. Rakennuttajana on Espoon kaupungin Tilapalvelut ja pääurakoitsijana toimi SRV Oyj.

 

Palkinto on Espoon ympäristö- ja rakennuslautakunnan sekä ympäristö- ja rakennusvalvontakeskus yhdessä vuosittain myöntämä tunnustus erityisen ansiokkaasti ja onnistuneesti toteutetulle rakennettuun ympäristöön liittyvälle teolle. Palkinto tuli nyt toistamiseen Leppävaaraan. Viime vuonna palkittiin Puustellinmäessä sijaitseva Ammattiopisto Live.

 

espoo.fi/fi/uutiset

 

Leppävaaran kansakoulurakennuksen kuva: Tapio Lipasti