Tästä se ilo alkoi

 

17.08.2021

 

30 vuotta sitten Suomi rämpi syvässä lamassa, maassa oli 400 000 työtöntä, pankkeja pelastettiin valtion rahalla ja Suomi osti nyt korvattavia Hornetteja USA:sta. Neuvostoliitto oli juuri kaatunut ja Suomi suuntasi katseensa vahvasti länteen.
 
Mitä tehtiin Leppävaarassa? Täällä juhlittiin ensimmäisiä Leppävaaran Raittikarnevaaleja. Asialla oli, kukas muukaan kuin Leppävaara-seura ry. Arja Salmi oli kuullut hyvää Kumpulan kyläjuhlista ja halusi jollain tavalla ottaa asukkaiden käyttöön hiljattain valmistuneen Leppävaaranraitin. Ravintola Albergan Vuokko Varila innostui asiasta, hän veti mukaan Raitin yrityksiä ja tietenkin joukkoon liittyi optikko Matti Kaseva, joka järjesti karnevaalien päätteeksi ensimmäisen ilotulituksensa.
 
Ensimmäiset Raittikarnevaalit olivat vielä pienet, ne valtasivat vain raitin yläosan. Siitä se lähti ja Karnevaalit paisuivat vuosi vuodelta yltäen aina yli 10 000 hengen ennätysyleisöön ja samalla ne ammattilaistuivat. Myöhemmin mukaan tuli myös Tori- ja Markkinakaupan Palvelukeskus TMK sekä Espoon musiikki- ja tanssikoulu Estrada. Tällä porukalla olemme saaneet kokoon hienon ja 30-vuotisjuhlan arvoisen ohjelman kahdelle lavalle, jonka ovat mahdollistaneet seura uskolliset sponsorit ja Espoon kulttuurilautakunta.
 
Kaikki olisi valmiina 18.9.2021 jos korona ja aluehallintovirasto AVI vain suovat. Nykyiset AVI:n rajoitukset ovat voimassa 12.9.2021 asti ja niiden voimassa ollessa ei Leppävaaran Suurmarkkinoita ja Raittikarnevaaleja voida järjestää. Jos kokoontumisrajoitukset väljenevät, niin meillä on täysi valmius järjestää taas hieno Lepuskin oma kaupunkijuhla. Pitäkää peukkuja, syyskuun alussa päätetään karnevaalien järjestämisestä, jos AVI:n uusi kanta on silloin tiedossa.
 
Kuvat: Raittikarnevaalit 1992, Leppävaara-seuran arkisto.