Iso muutos tulossa


08.01.2021


Sellon puolelle tehdään uusi joukkoliikenteen terminaali, radan yli rakennetaan keskukset yhdistävä asemasilta ja radan pohjoispuolelle toteutetaan tehokkaasti rakennetut keskustakorttelit. Jalankulku- ja pyöräily-yhteyksiä sekä ajoyhteyksiä keskustan läpi järjestellään uusiksi. Nykyiselle Läkkisepänaukion parkkipaikalle toteutetaan uusi puistoaukio, joka yhdistyy ennallaan säilyvään Läkkitoriin.


Kaupunki järjestää suunnitelmien esittelyä varten asukastilaisuuden, joka pidetään etäyhteyksin keskiviikkona 13.1.2021 klo 17 alkaen. Osallistuminen ei edellytä etukäteen ilmoittautumista, eikä erillistä sovellusta tai rekisteröitymistä. Linkki tilaisuuteen löytyy oheisesta kutsusta.


Kaupungin verkkosivuilta löytyy koko mittava kaava- ja viitesuunnitelma-aineisto sekä työn taustaksi tehtyjen selvitysten raportteja. Pitkän linkkilistan lopusta kannatta katsoa viitesuunnitelmakuvat, jotka esittelevät suunnitelmia eri perspektiiveistä.


Kaava-aineistosta on koottu myös pienimuotoinen näyttely Sellon kakkoskerroksessa. Sellossa olevia näyttelytauluja voi katsoa myös täältä. Lisäksi kaupunkisuunnittelukeskuksen valmistelijat ovat varautuneet vastaamaan asukkaiden kysymyksiin puhelimitse ti 19.1.2021 ja to 21.1.2021 klo 12-13. 


Kaavaehdotus on virallisesti nähtävillä 25.1.2021 asti. Asukkaat ja muut asianosaiset voivat jättää ehdotusta koskevia muistutuksia, jotka on lähetettävä 25.1.2021 klo 15.45 mennessä kaupungin kirjaamoon. Tarkemmat ohjeet löytyvät kaavan esittelysivulta.


Kuvat vieressä ovat kaava-aineistosta. Kuvat saa klikkaamalla suuremmaksi.