Akseli Gallen-Kallela

 

 

Pekka Halonen

Akseli Gallen-Kallela ja Pekka Halonen
ovat nyt kavereita.

1915–2015

 

14.01.2015

 

Sadan vuoden takainen maailma herää henkiin, kun taiteilijaherrat
Akseli Gallen-Kallela ja Pekka Halonen avaavat profiilinsa Facebookissa
.
 
Siellä he elävät juhlavuottaan 1915, jolloin molemmat täyttävät 50 vuotta. Päivitysten ja keskustelujen kautta saamme kurkistaa taiteilijoiden elämään, näyttelyihin, juhliin ja suruihin ennen kokemattomalla tavalla.
 
Miten näyttäytyy maineikkaiden taiteilijoiden arki nykypäivän tutulla alustalla? Perinteisen taidekirjoittamisen sijaan hahmoista tulee Facebook-julkaisun kautta aktiivisia arkipäivänsä ja tuotantonsa peilaajia. He keskustelevat niin keskenään kuin toisten FB-käyttäjien kanssa tuoden elämänsä sinne, missä nykypäivän ihmiset kommunikoivat.
 
Päivitykset nostavat aikajanoille tapahtumia, otteita kirjeenvaihdosta, näyttelyitä ja konsertteja, keskinäistä yhteydenpitoa ja ympäröivää ajankuvaa arkistoaineistoihin pohjautuen. Alustalla ei luoda fiktiota, vaan irrotellaan ensikäden lähteillä ja mahdollisimman todennettavilla tapahtumilla, ajatelmilla ja yhteyksillä. Sosiaalisessa mediassa historian merkkihenkilöiden kanssa on helppo käydä sinunkauppaa, mutta päivitysten sisällöt tarjoilevat myös tarkkaa ajantietoa, joiden viitteet saa halutessa ylläpitäjältä.
 
Tervetuloa seuraamaan taiteilijoiden juhlavuotta 1915!
 
Löydä profiilit, tykkää ja jaa!
www.facebook.com/gallenkallela
www.facebook.com/taiteilijapekkahalonen
 
Projektilla juhlistetaan taiteilijaystävysten syntymän 150-vuotisjuhlavuotta 2015.
 
Yhteistyössä:
Gallen-Kallelan Museo
Halosenniemen museo