Kuvassa Lättähattu Leppävaaran asemalla 1968-1974,
K. Antikainen, EKM. Vielä 1970-luvun alussa Leppävaaraa oltiin liittämässä Helsinkiin. Alueliitoskiistat haudattiin lopulta,
kun Espoo julistautui kaupungiksi 1.1.1972.

 

Yhteistyötä vai kilpailua?

 

10.10.2022

 

Seuraavassa kansalaismuisti-illassa Ruusutorpan koulun auditoriossa sukelletaan lähihistoriaan ke 12.10.2022 klo 18.00–19.30. Leppävaara on nykyisin yksi Helsingin metropolialueen isoimpia keskuksia. Sijainti kolmen kaupungin rajamailla, on tuonut kehitykseen omat mausteensa niin hyvässä kuin pahassakin.

 

Saamme illan vieraaksi Hannu Penttilän, joka tulee kertomaan näkemyksiään ja kokemuksiaan pääkaupunkiseudun kuntien yhteistyöstä tai sen puutteesta viimeisen 50 vuoden ajalta. Hän on kirjoittanut siitä kirjan otsikolla ”Maasta ja metropolista”.


Hannu on alun perin demaripoliitikko Karakalliosta. Hän on toiminut Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtajana, apulaiskaupunginjohtajana Helsingissä ja Vantaalla, ja sen lisäksi vielä YTV:n pomonakin.

 

Markku Salmi johdattaa meidät aiheeseen tuoreessa historiakirjassamme ”Leppävaaran kronikka 2022” julkaistun artikkelin ”Itsenäinen Leppävaara” pohjalta.

 

Seuran julkaisuja "Leppävaaran kronikka 2022" ja "Leppävaaran ytimessä" voit nyt ostaa ennen tilaisuuden alkua edulliseen kustantajahintaan 25 €/kirja. Leppävaaran historiakalenteri on myös myynnissä hintaan 10 €/kpl. Maksutavat kortti tai MobilePay, myös käteinen (varaa tasaraha).