Marjatta Mäkynen, myöhemmin Heimlander Vanhan Albergan edessä äitienpäivänä 1959. Kuva on kirjasta Leppävaaran ytimessä.

 

 

Mäkkylän virkatalon päärakennus, jonka Jacob Kavaleff rakennutti vuonna 1840. Kuva on kirjasta "Leppävaaran alkukoti.

 

 

Ns. Iso-Elanto Valtatiellä, nykyisellä Lintuvaarantiellä, koristettuna avajaisiinsa vuonna 1924. Kuva on Valtatien varrelta kirjasta.

 

 

Lapset rokotusjonossa Leppävaaran kansakoululla 1950-luvulla. Kuva on kirjasta Albergasta Leppävaaraan.

 

 

 

 

09.09.2019

Nyt mennään ytimeen

 

Uusin Leppävaaran historiakirja on Leppävaaran ytimessä (2019). Kirja kuvaa radan eteläpuolen, aseman seudun, Perkkaan, Vermonniityn, Maxin ja Leppävaaran eteläisen keskustan sekä Friisinmäen, Säterin ja Ruukinrannan satavuotisen historian. Historia ei ole tylsää, kun se kerrotaan herkullisten tarinoiden ja vetävien kuvien avulla.

 

Käy Alkukotiin

Leppävaaran alkukoti- kirja (2017) kertoo Leppävaaran asutuksen alusta aina kivikauden löydöistä alkaen ja Mäkkylän kyläyhteisöstä 900 vuoden takaa. Mäkkylän virkatalon värikäs historia levittäytyy kirjan sivuille ja kuvaus päättyy 1960-luvun puoliväliin. Kirjassa kerrotaan myös taiteilija- ja kulttuurielämästä sekä yritystoiminnasta virkatalon mailla unohtamatta tavallisten ihmisten kertomuksia elämänsä suruista ja iloista. Kirjassa on runsaasti tarinoita ja hienoja kuvia lasten elämästä viimeisen sadan vuoden aikana. Kirjassa on kovat kannet, 519 sivua, 700 kuvaa ja sata tarinaa.

Kirja on loppuunmyyty, se on lainattavissa kirjastosta.

 

Käy Valtatielle

Valtatien varrelta -kirja (2015) kuljettaa lukijansa aikamatkalle vanhaan Lepuskiin ja Harakkaan. Kirja on tukeva, runsaasti kuvitettu ja viihdyttävä tietopaketti entisaikojen Pohjois-Leppävaarasta ja Lintuvaarasta. Kirjassa on 336 sivua, sata tarinaa ja yli 600 kuvaa. Kirja valittiin vuonna 2016 Suomen parhaaksi kotiseututeokseksi. Kirjan painos on loppuunmyyty, kirja on lainattavissa kirjastosta.

Tästä se alkoi

Leppävaara-seuran ensimmäinen historiikki Albergasta Leppävaaraan (2011 ja 2012) kuvaa Leppävaaran kehityksen rautatien avaamisesta nykypäiviin asti. Kirja on yleisesitys, jonka näkökulma on paikallinen linkittyen kansallisiin ja kansainvälisiin ilmiöihin. Kirjassa on 263 sivua ja 210 kuvaa.

Kirjan molemmat painokset on myyty loppuun, kirja on lainattavissa kirjastosta.

 

Muut julkaisut

 

Albergasta Leppävaaraan. Kotiseutuelokuva 2013.
Metsola Media ja Leppävaara-seura ry. DVD ja Blu-ray -formaatit. Kesto 40 minuuttia, bonusraidat 40 minuuttia. Myynti Leppävaara-seura ry.

 

Leppävaaran valleilla. Veräjäpellon ala-asteen 4 lk.

Tarinoita, piirroksia ja sarjakuvia Leppävaaran valleista. 33 sivua.

Julkaisija Leppävaara-seura ry 1990. Loppuunmyyty.