Kotiseutupäivillä kaikille ilmaista ohjelmaa

 

02.07.2015

 

Valtakunnalliset kotiseutupäivät valtaavat Leppävaaran elokuun alussa. Tapahtumat keskittyvät Selloon ja Viaporintorille. Päivien ohjelmassa on runsaasti kaikille avointa ohjelmaa. Menovinkkejä riittää koko viikonlopulle perjantaista sunnuntaille

(7.8 – 9.8.2015). Leppävaara-seurakin on mukana päivillä.

Päivät avataan perjantaina (7.8.) kauppakeskus Sellon sisällä musiikki- ja sirkustunnelmissa kello 11–12.

 

Kaksipäiväiset Kotiseutumarkkinat Viaporintorilla (7.8 – 8.8.) tarjoavat iloista markkinahumua perjantaina ja lauantaina kello 10–16. Herkkujen, käsitöiden ja työnäytösten lomassa pääsee tutustumaan espoolaisten kaupunginosayhdistysten toimintaan. Leppävaara-seurakin on mukana markkinoilla esittäytymässä.

 

Perjantaina (7.8.) Leppävaara-seura isännöi Kotiseutuelokuvien illan Sellosalin kello 19.00–20.30. Seuran tuottaman Albergasta Leppävaaraan -kotiseutuelokuvan ohjaaja Mirja Metsola emännöii illan ja kertoo kotiseutuelokuvien teosta. Leppävaaran oman kotiseutuelokuvan lisäksi nähdään muutamia vanhoja Espoo-filmejä.

 

Lauantaina (8.8.) järjestetään myös opastettu Kotikaupunkipolku-kävely paitsi Leppävaarassa, niin myös Tapiolassa, Espoon keskuksessa ja parissa muussa kaupunginosassa. Lähtö Leppävaaran kierrokselle on Sellon kirjaston pääoven edestä kello 10. Kävely kestää noin kaksi tuntia.

 

Sunnuntaina (9.8.) päivien päätteeksi "Kotosen kotiseutupäivä" tarjoaa koko perheen ohjelmaa Sellon kauppakeskuksessa 12–15. Mukana ovat taikuri Simo Aalto, Puhti, Olarin voimistelijat ja nuorisokuoro Candomino.

Sellon kirjastossa on esillä Espoon kaupunginmuseon kokoama pieni näyttely päivien teemaan "Rakkaudesta kotiseutuun" liittyen.

 

Tutustu päivien koko tarjontaan tarkemmin www.kotiseutuliitto.fi/kotiseutupaivat2015, www.facebook.com/kotiseutupaivat