Sara Unhola ja Kristiina Leppänen ovat Leppävaaran uusimmat Valopilkut. Tunnustusta vastaanottamassa 20.11.2020 oli myös kunnossapitopiirin esimies Samppa Laine.

Kuva: Tapio Lipasti

 

 

Talveen valmistautuva Ruusupuisto Valopilkku-tunnustuksen luovutuspäivänä, kuvaaja Markku Salmi

 

 

 

 

 

 

Leppävaaran Valopilkku 2020: Leppävaaranraitin Ruusupuisto ja
sen hoitajat

 

27.11.2020

Leppävaara-seura on jälleen valinnut Leppävaaralle uuden Valopilkun, nyt jo 20. kerran. Tänä vuonna palkittiin Leppävaaranraitin Ruusupuisto ja sen viheraluehoitajat Kristiina Leppänen ja Sara Unhola. Viheraluehoitaja Kristiina Leppäsellä on jo 14 vuoden kokemus Ruusupuiston hoidosta.


Perustelut tämän vuoden valinnalle olivat seuraavat:


Ruusupuisto asukkaille tärkeä keidas Raitin varrella. Alkukeväällä siellä kukkivat tulppaanit ja keskikesästä rehevät ruusut aina pakkasiin asti. Ruusupuisto on ihmisen kokoinen, se ei läkähdytä suuruudellaan, mutta tuo hyvän ja rauhallisen olon. Leppävaaran viherkunnossapito on hoitanut puistoa suurella rakkaudella kaikki nämä vuodet. Kiitämme kunnossapitäjiä kauneuden ja ilon tuottamisesta asukkaille. Leppävaara-seura on liittynyt hoitotiimiin ”Meidän puisto” -sopimuksella.


Valinta julkistetaan aina näin vuoden pimeimpään aikaan ja yleensä Lepuskin Joulu -tapahtumassa. Kun Joulutapahtumaa ei järjestetä, käytiin palkinto luovuttamassa koronaturvallisesti Espoon Itäisen viherkunnossapidon varikolla Viherpeiponkujalla.


Valopilkun valinnalla Leppävaara-seura haluaa kiinnittää huomiota kaupunginosan viihtyisyyteen ja palkita henkilöitä, yhteisöjä tai ilmiöitä, jotka ovat edesauttaneet myönteistä kaupunkielämää Leppävaarassa.


Meidän puisto


Ruusupuisto on persoonallinen, asukkaiden rakastama ja arvostama puisto Leppävaaranraitin varrella. Ruusujen lisäksi sen terasseilla kukkii monia kukkalajeja varhaisesta keväästä alkaen. Ruusupuisto ei ole virallinen karttanimi, vaan se on asukkaiden itse nimeämä osa laajemmasta Muukalaispuistosta. Ruusupuiston hoito vaatii työvoimaa tavallista enemmän. Kaupungin viherkunnossapidon hoitamien puistoalueiden määrä kasvaa jatkuvasti Leppävaarassa, mutta lisää hoitajia ei saada. Jotta Ruusupuistoa ei jyrätä nurin, on Leppävaara-seura tarjonnut apuaan puiston hoidossa solmimalla kaupungin kanssa ”Meidän puisto” -sopimuksen. Näin voimme avustaa kaupungin viheraluehoitajia puiston kunnossapidossa.


Seura teki Ruusupuistoyhteistyölle oman logon, joka saadaan myöhemmin näkyville puistoon. Sen on suunnitellut Tapio Lipasti.

 

Listan Leppävaaran aiemmin valituista Valopilkuista löydät täältä.