”Leppävaaran ytimessä”
– uusi historiakirja ilmestyy 5.9.2019

12.05.2019

 

Leppävaara-seuran uusin historiakirja ”Leppävaaran ytimessä” kertoo radan eteläpuolen historian 400 viimeisen vuoden ajalta. Kirjassa on 50 artikkelia, 412 sivua, 500 kuvaa,
7 kirjaa varten piirrettyä havainnollista karttaa, jotka liittyvät 120 vanhan talon esittelyyn.

 

”Leppävaaran ytimessä” -teos on viimeinen seuran historiasarjassa. Sarja on ollut tavattoman suosittu: ”Albergasta Leppävaaraan” (2011, 2012) ja ”Valtatien varrelta” (2015) ovat jo kustantajalta loppuneet, ”Valtatietä” voi löytää vielä kirjakaupan hyllystä. Sen sijaan ”Leppävaaran alkukoti” -kirjaa vielä riittää, se ilmestyi toissavuonna.

Kirjojen esittely.

 

Uuden kirjan julkistustilaisuus pidetään torstaina 5.9.2019 klo 18 Sellon kirjastolla, jossa kirja on ensimmäistä kertaa myynnissä. Seura myy kirjaa edulliseen hintaan myös 7.9.2019 klo 11-20 Raittikarnevaaleilla, jotka ovat tänä vuonna lauantaina. Kirja tulee normaaliin tapaan myös kirjakauppamyyntiin.

 

Kirjan julkaisija on Leppävaara-seura ja sen ovat tehneet 24 artikkelin kirjoittajaa sekä kirjatoimituskunta, johon kuuluivat Raija Ahonen, Tapio Lipasti, Jarmo Oksanen, Arja Salmi ja Markku Salmi. Sama toimituskunta on tehnyt myös ”Valtatien varrelta” ja ”Leppävaaran alkukoti” -kirjat.

 

Kuva: Leppävaaran ytimessä -kirjan etukansi. Kannen suunnittelu, Tapio Lipasti.

Kansikuva, Irma Koivunen rapsuttaa Bergansin possuja.

Kannen taustakuva: Tapio Lipasti, kuvassa syksyn väriloistoa Leppävaarassa.