Leppävaaranraitin remontti aikaistuu

 

05.02.2022

 

Helmikuun alussa saatiin hyviä uutisia. Liikenne- ja viestintäministeriö ja Traficom on myöntänyt Leppävaaranraitin kunnostustyölle tuntuvasti valtionapua. Tämä nopeuttaa Leppävaaranraitille pitkään suunniteltua remonttia niin, että töihin päästäneen jo kesän korvalla. Kunnostustyö koskee Raitin osuutta Konstaapelinkadusta ylöspäin Leppävaaran urheilupuistoon asti.

 

Kunnostukselle valmistui vuosi sitten yleissuunnitelma. Tuolloin kerrottiin, että toteutus pilkotaan useisiin pätkiin sen mukaan, miten kaupungin kassasta löytyy rahoja. Nyt saatu valtionapu edellyttää ripeää toteuttamista. Valmista pitäisi olla jo ensi vuoden syksyyn mennessä.

 

Kesänkorvalla urakkakilpailutuksen jälkeen vasta tiedetään tarkemmin, miltä osuudelta työt alkavat ja missä järjestyksessä ne etenevät. Toivon mukaan syyskuun alkuun jo sovitut Raittikarnevaalit kuitenkin vielä ehditään pitää, varsinkin jos työt aloitetaan Urheiluaukion ja Monikon koulun väliseltä osuudelta.

Raitin yleissuunnitelma on jaettu seitsemään osa-alueeseen. Materiaaliin voi tutustua hankkeen sivuilla kaupungin verkkosivuilla.