Roskarouvat lahdossa maanantaikeikalle.

 

 

Roskarouvat esittelivat toimintaansa Lepuskin kirppareilla.

 

 

Lepuski siistiksi!

 

07.10.2022

 

Roskarouvat ovat joukko Lepuskin roskaisuuteen kyllästyneitä aktiivisia asukkaita, jotka haluavat toimia viihtyisämmän asuinympäristön puolesta.


"Olemme turhautuneet kaupungin palautepalvelun jatkuvaan pommitukseen. Tosiasiahan on se, että kaupungin kunnossapitoresurssit ovat täysin riittämättömät nykyiseen roskaantumisen määrään verrattuna. Niinpä olemme tarttuneet roskapihteihin ja päättäneet auttaa kaupungin aliresurssoitua kunnossapitoa roskien vastaisessa taistelussa", rouvat kuvaavat tavoitteitaan. Ryhmän perustajat kunnostautuivat aiemmin Raitin Ruusupuiston hoitajina. "Puisto on nyt remontissa, joten päätimme siksi aikaa vaihtaa toimialaa."


Roskarouvat kokoontuvat joka maanantai klo 12–14 ja käyvät silloin joukolla roskien kimppuun. Homma toimii yhteistyössä kaupungin viherkunnossapidon kanssa, joka noutaa roskapussit sovitusta paikasta.


Lepuskin keskustassa yhtenäisissä asuissa siivoavasta vapaaehtoisjoukosta onkin jo tullut elävä huutomerkki Siistin Lepuskin puolesta. Ryhmä on saanut paljon kannustusta ohikulkijoilta. Moni pysähtyy juttelemaan ja kertoo itsekin silloin tällöin keräävänsä roskia. Myös Länsiväyläkin kirjoitti roskaantumisen aiheuttaman ärtymyksen lisääntymisestä.


“Vaikka Roskarouvat nyt roskia keräävät, niin kyllähän tämä homma loppupeleissä kuuluu kaupungille. Poliitikkojen pitää antaa puhtaanapidolle riittävät resurssit selviytyä kasvavan kaupunkiympäristön laadukkaasta hoitamisesta,” ryhmä toteaa kuin yhdestä suusta.


Haluathan sinäkin asua viihtyisässä ja siistissä ympäristössä?

 

Jos vastasit kyllä, niin tule mukaan tekemään hyvää Lepuskille Roskarouvien iloiseen porukkaan! “Tämä on luovaa ja kivaa toimintaa ja ryhmän nimestä huolimatta myös miehet tervetulleita mukaan.”


Roskarouvilla on oma WhatsApp-ryhmä, jossa ideoidaan toimintaa. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Leppävaara-seuran sähköpostiin seura@lepuski.fi, niin saat lisää tietoa ja voit ilmoittautua mukaan toimintaan.


Seuran blogipalstalla julkaistaan aika-ajoin kirjoituksia Roskarouvien päiväkirjasta.
Niitä pääset lukemaan oheisesta linkistä.