Klikkaa voittajaehdotus-kuvaa suuremmaksi.

 

 

Viime kesänä purettiin ja säilytettiin kentän vanhat pinnoitteet

ja nyt ne kierrätetään uuden keskustan hankkeessa.

Vain katsomo 3D-tulostetaan. Klikkaa kuvaa suuremmaksi.

Musta hevonen tuli puskista ja voitti koko kisan:

Leppävaaran keskustan kokonaissuunnitelma
Lepuski 2.O
-ideakilpailu on ratkaistu!

 

01.04.2023

 

Kilpailuvaatimuksena oli, että Leppävaaran keskustan suunnittelun lopputuloksena muodostuu junaradan ja Turuntien ylittävä yhtenäinen rakennuskokonaisuus.

 

Voittaja on selvillä!

 

Tänään julkistettu voittajaehdotus on näppärä Pohjois- ja Etelä-Leppävaaran yhdistävä tukeva kansirakennelma: viime kesänä puretut Leppävaaran urheilukentän pintarakennelmat uusiokäytetään (kuvat vasemmalla).

 

Ratkaisussa hyödynnetään kustannustehokkaasti vanhaa urheilukenttää pintoineen ja sen infraa sekä harrastetaan mitä parhaimmassa määrin kierrätystä. Samalla tapahtuu luontevasti ikään kuin kylkiäisenä yleisurheilun paluu Lepuskin keskeiselle paikalle. Kansirakennelman päällä voi myös järjestää jatkossa mm. Raittikarnevaalit ja Lepuskin Kirpparit sekä julkistaa vuoden Valopilkku. Voittajaehdotuksen mukaan aiemmin Läkkitorilta naftaliiniin varastoitu vanha esiintymislava siirretään suihkulähteineen uusvanhan kaupunkiaukion pohjoiskulmaukseen moukarinheittoringin välittömään läheisyyteen. Kansirakennelma on sen verran suuri, että sinne mahtuisi hyvin vaikka uusi terveysasemakin. Saati sitten mitä tahansa matalaa uusioasuntorakentamista.


Haastattelujen ensitunnelmat asukkaiden keskuudessa ovat liikuttavan innostuneita ja huojentuneita, koska kentän siirtäminen paikalleen Leppävaaran keskustaan ei kestäne kauan, eikä asukkaiden tarvitse kärsiä vuosikausien rakentamisesta. Mikään ei ole tekoälyalgoritmitilastojen mukaan raivostuttavampaa kuin jatkuvasti muuttuvat ajo- ja kävelyreitit rajoituksineen ja kulkuesteineen. Voittajaehdotuksen myötä tällaisia ongelmia ei tule. Kansirakennelman alapuolisia alueita ei myöskään tarvitse ainakaan välittömästi muuttaa mitenkään. Myös liikenneväylät pysyvät siis ennallaan. Ja ikään kuin bonuksena rakennelma toimii siis hyvänä aurinko/sadesuojana ilmastomuutosta odotellessa. Edullista ja hyvää siis tiedossa! Ilon kyyneleet valuivat pitkin usean lepuskilaisen poskipäitä voittajaehdotuksen kuultuaan.

 

Leppävaara-seuran jäsenet voivat ehdottaa lempinimiä rakennelmalle seuraavassa seuran vuosikokouksessa, jossa käsiteltäneen myös lisäystä voittajaehdotukseen. Lisäyksenä nimittäin toivotaan kentän viereisen kuusiaidan mukana siirtämistä. Olisi näin joulukuusetkin varmistettu kymmeniksi vuosiksi Lepuskin Joulu -tapahtumaa varten.

 

Kentän ja Sellon kirjastossa 3D-tulostettavan katsomon siirron nostureilla (yhdessä hujauksessa) suorittaa PekkaNiskaTukka Oy. Ehdotuksen on suunnitellut kolmen

perä-harakkalaisen arkkitehdin Arkkitehtitoimisto Silli-Kura-Vetinen OoyyAabee.

 

Tarkemmat tiedot voittajaehdotuksesta:

hästäk(ät)hästäk(dotdot)hästäk(piste)fi tai mistä lie, sit joskus.

 

Onnea voittajille! Ja meille kaikille!