Työntäyteinen vuosi 2019
Leppävaara-seurassa

24.03.2020

 

Päätimme julkaista johtokunnan valmistelemat vuosikokousasiakirjat kotisivuillamme, vaikka seuran sääntömääräinen vuosikokous (7.4.2020) koronatilanteen vuoksi nyt siirtyy vielä avoinna olevaan uuteen ajankohtaan ja asiakirjojen vahvistaminen on vielä auki. Pahimmassa tilanteessa kokous voi siirtyä jopa ensi syksyyn.


Seuran toimintakertomus 2019 on tiivis lukupaketti siitä, missä kaikessa olimme viime vuonna mukana kaikkien lepuskilaisten yhteiseksi hyväksi. Huikeat määrät tapahtumia, kokouksia, tapaamisia ja vaikuttamista. Kannattaa tutustua!


Toimintakaudella 2020-21 jatkamme samalla linjalla, kuten toimintasuunnitelmaamme

on kirjattu. Suunnitelmaa joudutaan varmasti vielä päivittämään, kunhan selviämme koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta ja näemme sen vaikutukset suunniteltuihin tapahtumiimme.


Tieto vuosikokouksen peruuntumisesta lähetetään jäsenkirjeellä kaikille jäsenille. Jollet vielä ole seuran jäsen, niin mukaan on helppo liittyä netissä olevilla ohjeilla tai lähettämällä liittymispyyntö sähköpostiosoitteella jasenasiat(at)lepuski.fi. Jäsenmaksumme on vain 15 euroa vuodessa. Kiitos kaikille jäsenmaksunsa jo maksaneille. Jos asia on päässyt unohtumaan, ei hätää, tästä tulee muistutus jäsenkirjeessä.


Toimintavuosi 2019 pähkinänkuoressa


Leppävaara-seuran toiminnantäyteiseen vuoteen 2019 mahtui lähes sata tapahtumaa, kokousta ja tapaamista. Kaikille avoimet asukastapahtumamme kuten Raittikarnevaalit, kirpputorit ja Lepuskin Joulu Valopilkun valintoineen ovat jo jokavuotista perinnettä. Vuoden kohokohdaksi nousi uuden Leppävaaran ytimessä -kirjan valmistuminen ja sen julkistustilaisuus kirjastolla sekä kirjan teemoihin liittyvä historiakävely Perkkaalla. Alueen monille sidosryhmille pidettiin toistakymmentä historia- ja kirjaesittelytilaisuutta. Vuosi vuodelta suosituimmat kansalaismuisti-illat keräsivät nyt ennätysyleisön, lähes 900 osallistujaa. Viiden kirpputoritapahtuman lisäksi järjestettiin jo toista kertaa yhdessä Sellosalin kanssa Lepuskin Retro & Vintage -tapahtuma.


Osallistuimme kymmeniin tilaisuuksiin, joissa joko virallisen kaavakuulemisen tai epävirallisten neuvottelujen merkeissä käsiteltiin alueemme ajankohtaisia suunnittelu- ja kehittämisasioita. Olemme mukana Asukkaiden Espoo -ryhmässä parantamassa asukkaiden vaikutusmahdollisuuksia ja tähän liittyvässä pilottiprojektissa Leppävaaranraitin kehittämiseksi yhteistyössä kaupungin kanssa. Yhdistystoiminnan kehittämisen haasteita pohdittiin vuoden aikana useassa tilaisuudessa yhdessä muiden kaupunginosayhdistysten kanssa. Vireillä olevista suunnitelmista tiedotamme säännöllisesti somessa, verkkosivuilla ja Lepuski-lehdessä. Lehdestä ilmestyi kuusi numeroa.


Lukuisten kanavien ja toimintamuotojen kautta seuran toiminta tavoitti jäsenmääräänsä verrattuna moninkertaisen joukon alueen asukkaita. Ilahduttavaa oli myös kirjata jäsenmäärän kasvua.


Koronatilanteen vaikutukset


Koronatilanteen vaikutuksista kevään toimintaan tiedotetaan paitsi kotisivuillamme myös sosiaalisessa mediassa. Myös kansalaismuisti-iltojen peruuntunutta ohjelmaa paikataan somessa, jossa parhaillaan tunnistetaan vanhoja koulu- ja luokkakuvia. Jollet vielä ole seuran kansalaismuistiryhmän jäsen facebookissa, ilmoittaudu mukaan Markku Salmelle (markku.salmi[at)live.fi).


Koronatilanne menee aikanaan ohi. Pysytään terveinä ja nähdään toivottavasti viimeistään Raittikarnevaaleilla lauantaina 12.9.2020.