Love, Love voitti

07.04.2018

 

Leppävaaran katutaidekilpailun voitto meni Akseli Leinosen työlle

Love, Love (Tunnel of Love). Rakkauden sanomaa julistava teos toteutetaan Alberganportin alikulkutunneliin kesällä 2018. Yleisöäänestyksen suosikki oli Mireille Sillanderin ja Annu Aution suunnitelma Taivas kattona, jonka palkintolautakunta valitsi jaetulle toiselle sijalle.

 

Kuva palkintojenjakotilaisuudesta 6.4.2018 Sellon lavalla.

 

Voittajateoksen pinkki teräslevy on täynnä sydämenmuotoisia reikiä. Palkintolautakunnan mukaan teoksen universaalisti ymmärrettävä muotokieli julistaa rakkauden ja inhimillisten arvojen sanomaa.

 

Jaettu toinen sija meni suunnitelmille Taivas kattona ja Aikatunneli. Mireille Sillanderin ja Annu Aution sadunomainen Taivas kattona oli lautakunnan mukaan helposti lähestyttävä, leikkisä ja hyväntuulinen. Kuuden hengen työryhmän ehdotus Aikatunneli sisälsi monia paikallisesti tunnistettavia kuva-aiheita, joista rakentui moniulotteinen kokonaisuus.

 

Kolmannelle sijalle valittiin Jarmo Suomisen ja Bao Xiyingin työ Light of My Life. Vapaaseen piirrosjälkeen perustuvaa mustavalkoista työtä kiitettiin erityisesti siitä, että suunnitelma sisälsi yhteisöllisen toteutustavan.

 

Katso Ralf Holmin video palkintojenjakotilaisuudesta.