Kuvassa etualalla kukkii Rosa Melrose.

 

 

Ruusupuiston istutuksia on esitelty seuran tekemillä pienillä 
infokylteillä.

 

 

 

 

Raitin Ruusupuistoa juhlittiin
Espoo-päivänä

 

28.08.2023

 

Leppävaaran pohjoisen keskuksen halki Urheilupuistoon kulkevan Leppävaaranraitin kiveykset, kalusteet ja opasteet sekä puistoalueet istutuksineen on uusittu kesällä valmistuneen remontin myötä ja ympäristö on nyt hienossa kunnossa.

 

Asukkaat osallistuivat aktiivisesti raitin suunnitteluun jo heti alusta asti. Tärkeimmäksi tavoitteeksi nousi raitin varrella sijaitsevan Ruusupuiston säilyttäminen, kun paljastui, että kaupunki halusi purkaa puiston ja muuttaa sen pelkäksi nurmialueeksi.

 

Säilyttämistavoitteen tueksi Leppävaara-seura päätti jo vuonna 2019 ottaa puiston ”kummikseen” ja tarjoutui avustamaan puiston hoidossa. Kaupungin kanssa solmittiin Meidän puisto -sopimus ja se määrittelee seuran osuuden hoitotyössä. Monien vaiheiden jälkeen puiston säilyminen sinetöitiin myös virallisissa puistosuunnitelmissa ja itse remonttikin saatiin lopulta vietyä vauhdilla läpi. Uusittu raitti ja Ruusupuisto sen osana valmistuivat tänä kesänä.

 

Uusitun puiston avajaiset

 

 

Niinpä Espoo-päivänä 26.8.2023 pääsimme järjestämään Ruusupuistomme avajaiset. Ohjelmassa kuultiin puheita ja tutustuttiin myös puiston uusiin istutuksiin. Esittelyä varten tehtiin seuran toimesta istutusten juurelle pienet infokyltit.

 

Avajaispuheissa kerrottiin asukkaiden toiminnasta puiston puolesta ja kiitettiin hyvää yhteistyötä kaupungin kanssa. Leppävaaran projektinjohtaja Mika Rantala valotti myös raitin jatkovisioita. Asemalta urheilupuistoon nyt johtavaa yhteys jatkuu asemalta myös Vermon suuntaan. Katso Ralf Holmin tallenne avajaisten puheenvuoroista.

 

Ruusupuisto oli Espoo-päivänä myös yhtenä kohteen Leppävaaraa esittelevällä luonto-, puutarha- ja historiapolulla, jonka varrella oli 13 tutustumiskohdetta. Puisto oli yksi polun suosituimmista kohteista.
Iso kiitos kaikille osallistuneille ja järjestelyissä mukana olleille.

Tervetuloa tutustumaan upeaan Ruusupuistoon!