Pergolarakenteet ehdotetaan suunnitelmassa purettaviksi. Pergolat ovat olennainen osa alkuperäistä puistokokonaisuutta. Pergola on myös toiminut esityspaikkana Raittikarnevaaleilla. Siksi Leppävaara-seura ehdottaa niiden säilyttämistä.

Kuva: Raija Ahonen

 

Klikkaa kuvia isommiksi!

 

 

Miksi nämäkin Muukalaispuiston näyttämörakenteet pitää purkaa? Kuva: Markku Salmi

 

 

Tänä syksynä olemme saaneet nauttia Ruusupuiston kukkaloistoista harvinaisen pitkään. Ruusut ovat olleet täydessä kukassa vielä lokakuun puolivälissä. Asukkaille tärkeän puiston terassirakenteet ruusuineen on suunnitelmissa nyt päätetty säilyttää.

Kuva: Mia Joutsa

 

 

 

 

Vaikuta Leppävaaranraitin suunnitelmiin

 

18.10.2020

Leppävaaranraitin perusparannuksen suunnittelu on edennyt, ja aineistot ovat parhaillaan virallisesti nähtävillä 28.10.2020 asti. Kommenteille on nyt asetettu yleissuunnitteluvaiheen luonnoksia. Se tarkoittaa, että jatkosuunnitteluun ehtii hyvin vielä vaikuttaa. Eli juuri nyt on oikea vaikuttamisen paikka.


Kuva: Raija Ahonen

 

Asukkaiden näkemyksiä on jo aiemmissa suunnitteluvaiheissa kuultu kiitettävästi. Se osoittaa, että vuorovaikutus kannattaa. Suunnittelijat ovat luopuneet alkujaan esitetystä Ruusupuiston terassien purkamisesta ja korvaamisesta aukealla nurmella. Asukkaille tärkeä terassipuisto komeine ruusuineen on nyt päätetty pääosin säilyttää entisellään. Terassipuisto on ehdottomasti Raitin kaunein osa ja asukkaille tärkeä paikka.


Koronatilanteen vuoksi kaupunki ei järjestä aineiston esittelytilaisuutta. Laajaan suunnittelumateriaaliin pitää nyt osata tutustua omatoimisesti verkossa. Suunnittelualue ulottuu Konstaapelinkadulta Urheilupuistoon asti ohessa olevan karttakoosteen mukaisesti. Kommenteilla on kaikkiaan seitsemän osa-alueen asemapiirrosta sekä tiivis kirjallinen suunnitelmaselostus. Se on yhteenveto kullekin alueelle suunnitelluista muutoksista.


Vaikka nyt esillä oleva suunnitteluvaihe on vasta yleissuunnittelua, siinä lyödään lukkoon toteuttamissuunnittelun periaatteet. Yksityiskohtaiset rakentamissuunnitelmat tehdään myöhemmin, jolloin hanke vaiheistetaan useaksi osaprojektiksi. Niiden toteutus jakaantuu usealle vuodelle kaupungin määrärahatilanteen mukaan.


Tule mukaan Meidän puisto -ryhmään


Raitin kehittämisen yhtenä tavoitteena on ollut helpottaa kaupungin kunnossapitoa. Työlään Ruusupuiston hoidon osalta Leppävaara-seura ehti jo viime keväänä ilmoittautua kaupungin avuksi. Seura solmi syksyllä kaupungin kanssa Meidän puisto -sopimuksen ja perusti Meidän puisto -ryhmän. Asukkaiden tarjoamalla talkooavulla haluttiin myös osoittaa, että puistolla on alueella tärkeä merkitys.


Syksyn Raittikarnevaaleilla oli mahdollista liittyä ryhmään. Mukana on nyt jo lähes parikymmentä innokasta puiston ihailijaa. Koronan takia käytännön toimiin tarttuminen siirtyy keväälle ja alkava talvikausi käytetään toiminnan suunnitteluun. Pienimuotoista haravointia tms. on kuitenkin luvassa vielä tänä syksynä. Ryhmä on edelleen avoin kaikille kiinnostuneille. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä seura@lepuski.fi


Ota kantaa


Vuoropuhelua suunnittelijoiden kanssa kannattaa siis edelleen jatkaa. Kaupungin kanssa keskusteltavia yksityiskohtia nyt kommenteilla olevissa suunnitelmissa ovat mm. Ruusupuiston pergoloiden ehdotettu purkaminen ja istutusten liika harventaminen. Samoin Muukalaispuiston kentän katsomorakenteiden purkaminen kummastuttaa.


Kommenteilla oleva aineisto löytyy kaupungin verkkosivuilta. Huomaa, että hankesivun ensimmäinen linkki vie aiemman suunnitteluvaiheen aineistoihin, joita ei enää ole tarpeen kommentoida. Kannanotot tulee lähettää kaupungille 28.10.2020 mennessä sähköpostilla osoitteella heli.enberg@espoo.fi


Voit myös tulla mukaan valmistelemaan Meidän puisto -ryhmän kannanottoa Ruusupuistosta laittamalla viestiä Leppävaara-seuraan osoitteella seura@lepuski.fi Vastaamme myös mieluusti, jos sinulla on muuta kysyttävää suunnitelmista.
Keskustelua aiheesta käydään myös seuran facebook-sivulla.

 

 

Kommenteilla on seitsemän osa-alueen asemapiirrosta sekä tiivis kirjallinen suunnitelmaselostus kullekin alueelle suunnitelluista muutoksista.

Kuva: WSP Finland/Espoon kaupunki