Alberganpromenadilla on todella törkyistä!

Roskarouvat ovat palanneet katukuvaan!

 

12.03.2024

 

Päivämme oli aurinkoinen ja taas kerran täynnä seikkailua! Koirankakat loistivat kadunvarsilla ja huusivat huomiotamme, mutta päätimme sulkea niiltä silmämme ja aistimme. 

Siirryimme Hippostalon kulmille keräämään räjähtäneen kuitulevyseinän kappaleita. Pyörähdimme asemanseudulla Raide-Jokerin pysäkin tuntumaan, josta löytyi tupakka-askeja, paperi- ja muovipusseja, käytettyjä nenäliinoja, karkkipusseja, tumppeja, tumppeja, tumppeja…! Roskapihtimme saivat napsutella tupakantumppeja tihenevään tahtiin myös Raitilta, mutta ei niille loppua tullut. Jäi vielä seuraaviinkin kertoihin!

 

Seuraavaan kertaan jäi myös Katmandun edessä jäähän jymähtänyt monen metrin mittainen muoviletka. Sitä kiskoimme monen rouvan voimin: ei irronnut. Totesimme, että sitten on kevät tullut Leppävaaraan, kun tuo muoviroska irtoaa.

 

Kiitokset lämmittivät taas mieltämme. Karski ruskeanahkatakkinen mies huikkasi ”kiitos, teette hyvää työtä! Luulimme jo saavamme rahapalkkaakin, kun eräs tuttu mukava mies, hiukan koiranleuka, ojensi raitin kulmalta löytyneen kahdenkymmenen  euron setelin. Voih, se osoittautui ruutupaperille printatuksi, mutta ele oli kaunis ja se oli tärkeintä!

 

Meidät myös pysäytettiin ja kysyttiin, miten Roskarouviin voi liittyä. Sanoimme, että sydämellisesti tervetuloa ja että Leppävaara-seuran nettisivuilta löytyy tietoa. Kerroimme myös, ettei Roskarouvilta taida hommat loppua.

 

Päivän päätteeksi keitimme makoisat kahvit ja listasimme roskasaaliimme: 
17 satsia roskaa sullottuina K-Supermarket Leppävaaran meille ystävällisesti lahjoittamiin kauppakasseihin. Saman verran kuin viime viikolla. YÄK!

-Leetta