Ruusupuiston avajaiset

 

16.08.2023

 

Moni on kaivannut upeaksi uusitun Leppävaaranraitin ja Ruusupuiston avajaisia. Nyt sellaiset ovat tiedossa Espoo-päivänä 26.8.23 kello 11–14 Leppävaara-seuran järjestäminä.

Tule mukaan nostamaan malja uusitulle Ruusupuistolle, joka on seuran kummikohde. Kaupungin tervehdyksen tapahtumalle esittää Leppävaaran projektinjohtaja Mika Rantala.

Ohjelmassa on myös tutustumista Ruusupuiston uusiin istutuksiin ja mukavaa yhdessäoloa. Leppävaara-seuran aktiivit ovat tehneet infokyltit, joissa esitellään puistoon istutetut uudet kasvilajikkeet. Uusia kasveja, puita, pensaita ja perennoja on puistossa pitkälle toista tuhatta ja erilaisia lajikkeita on kaikkiaan kolmisenkymmentä. Jaloruusujakin on seitsemää sorttia, yhteensä 400 tainta.

 

Ruusupuisto on seuran kummipuisto, jonka hoitoon se on sitoutunut kaupungin kanssa tekemällään Meidän puisto -sopimuksella. Puiston uudistamisella on kahden vuoden takuuaika, jolloin hoidosta vastaa urakoitsija. Jo puiston remontin alettua toissa keväänä seuran Ruusurouvat löysivät tilalle uuden toimialan ja toimivat nyt Roskarouvina, ja ovat myös paikalla kertomassa toiminnastaan.

 

Ruusupuisto mukana Leppävaaran elämyspolulla

 

Ruusupuisto on myös kohde Espoo-päivänä Leppävaaran halki kulkevalla elämyspolulla, joka lähtee Villa Elfvikistä ja johtaa Leppäsillan viljelypalstoille. Polun varrella on kaikkiaan 13 tutustumiskohdetta, joista Ruusupuisto on numero 10.

Voit valita polulta itsellesi mieluisat kohteet tai kulkea koko reitin päästä päähän. Helppokulkuinen reitti on 8750 askeleen mittainen (7 km) ja merkitty myös maastoon.

Polkukarttoja on tapahtumapäivänä jaossa polun varrella olevissa ohjelmakohteissa ja löydät sen myös oheisesta linkistä: https://www.lepuski.fi/polku

 

Download the trail map:

https://www.lepuski.fi/trail