Tarvaspäässä avoimet ovet
su 9.2.2014 klo 11–17

 

05.02.2014

 

Akseli Gallen-Kallelan museolla on ilmainen sisäänpääsy ja monenlaista hauskaa ohjelmaa sunnuntaina (9.2.). Uuden näyttelyn avajaisten lisäksi ohjelmassa on yhteisöllinen työpaja ”Haloo Akseli”, jolla kerätään yleisön muistoja taiteilijaan, Tarvaspäähän ja taiteilijaystäviin liittyen. Muistot voivat olla kuvia, esineitä, hauskoja juttuja, tarinoita tms. ja ne sähköistetään Aalto-yliopiston Medialaboratorion digitointirobotilla. Robottia käytetään nyt työpajassa ensimmäistä kertaa Suomessa tällaiseen yhteisölliseen tiedonkeräykseen.

 
Keitä löytyy Akselin puhelinmuistiosta?


Teema ja idea työpajaan on saatu taiteilijan vanhasta puhelinmuistiosta, josta löytyvät mm. seuraavien henkilöiden tiedot: Emil Cedercreutz, Elin Danielson-Gambogi, Albert Edelfelt, Albert Engström, Karl Fazer, Maksim Gorki, Pekka Halonen, Robert Kajanus, Ilmari Kianto, Carl Larsson, Eino Leino, Carl Custaf Mannerheim, Leo Mechelin, Maila Talvio, Ilja Repin, Theodor Roosevelt, G. A. Serlachius, Hugo Simberg, Jean Sibelius, Louis Sparre, Helene Schjerfbeck, Lempi Tukiainen, Ville Vallgren, Martta Wendelin, Emil Wikström, Anders Zorn, Matti Äyräpää ...


Miksi museo on kiinnostunut sinun muistoistasi?


Tapahtumapäivän taustalla on museon Yleisön pyynnöstä -hanke, jolla halutaan kuulla yleisön toiveita museon toiminnan kehittämiseksi. Päivää on ideoitu yhdessä lähialueen asukkaiden ja yhteisöjen kanssa. Tilaisuuksia on tarkoitus jatkaa myöhemmin uusilla teemoilla.


Tallettamalla omat muistosi Akseliin liittyen autat museota kartoittamaan mennyttä elämää sen pienimmissäkin muodoissa ja osallistut yhteisen menneisyyden jakamiseen. Valokuva vuosikymmenten takaa, elämän sattumukset tai vaikka vähän väritetytkin jutut ovat hauskoja varmasti myös toisten mielestä!


Päivän ohjelma:
klo 11  Haloo Akseli – muistojen sähköistämisen työpaja (jatkuu klo 16.30 saakka)
klo 12  Alberga 69 – puhelinliikennettä Gallen-Kallelan aikaan -tietoisku
klo 13  Akseli Gallen-Kallelan espoolaiset taiteilijatoverit -luento
klo 14  Alberga 69 – puhelinliikennettä Gallen-Kallelan aikaan -tietoisku
klo 14.30  Tarvaspään seikkailuopastus kaikenikäisille (max 15 hlö)
klo 15.30  Akseli Gallen-Kallelan espoolaiset taiteilijatoverit -luento
klo 12 – 16  Tarvaspään värikäs talvi - lumen- ja jäänkoristelutyöpaja kaikenikäisille

 

Lisää tietoa saat paikan päällä ja museon osoitteen ja esittelyn löydät sen verkkosivuilta.