Leppävaaran alkukoti: Tästä se alkoi!

20.10.2017

 

Ensimmäisinä Leppävaaraan tulivat tuhansia vuosia sitten kivikauden ajan kalastajat, jotka perustivat pyyntileirejään Laajalahden rannoille. Pari vuotta sitten koettiin yllätys, kun Mäkkylänmäeltä, sotilasvirkatalon pihasta löytyi pysyvän asutuksen jälkiä 900 vuoden takaa. Nyt tämä pitkä historia on koottu "Leppävaaran alkukoti" -kirjaan herkullisesti kuvitettuna. Kirjassa kerrotaan ihmisistä, heidän iloistaan ja suruistaan, alueen rikkaasta kulttuurista ja vahvasta yritystoiminnasta.

 

Kirja esitellään Sellon kirjaston aulassa sunnuntaina 29.10.2017 klo 15.00-16.30. Valokeilaan nostetaan kirjan yli 500 sivulta Lepuskin vanha historia, Henrik Forsströmin loistavat valokuvat viime vuosisadan vaihteesta, Mansikkalan leipomo sekä tanssimusiikki ja lepuskilaiset muusikot. Lavalle nousevat Tia Ekström, Tapani Mansikkala, Seppo Ahokas sekä Arja ja Markku Salmi.

 

Kirjasto löytyy osoitteesta Leppävaarankatu 9. Paikalla on kahvitarjoilua ja vanhaa viihdemusiikkia, jota soittaa duo Seppo Ahokas ja Jukka Lagen. Tilaisuuden lopulla voit keskustella kirjan tekijöiden kanssa ja hankkia kirjan edulliseen hintaan 35 € käteismaksulla.

 

Tervetuloa, tilaisuus on maksuton ja tätä viestiä saa jakaa eteenpäin.