Leppävaaran alkukoti:
Täyttä elämää Mäkkyläntiellä

20.08.2017

 

Saimi ja Artturi Junkkari saapuivat Mäkkylään tykkiteitä pitkin 1920-luvun puolivälissä. He rakensivat ensin Pikkumökin ja vuonna 1930 isomman huvilan mökin paikalle, nykyisen Mäkkylänkujan varteen. Huvila seisoo edelleen mäellään ylväänä ja entistä ehompana.

 

Riitta Vuorinen, Saimin ja Artturin lapsenlapsi, muistelee elämää vastavalmistuneella Mäkkyläntiellä: "Aikanaan sitten koitti se juhlava hetki, kun Mäkkyläntietä pitkin alkoi kulkea bussi, enää ei tarvinnut kipittää Leppävaaraan asti päästäkseen kaupunkiin. Pysäkin paikka vain oli ailahtelevainen. Rantalan ja Junkkarin pojat olivat sitä mieltä, että pysäkin tuli seistä oman kotitalon nurkalla. Niinpä pysäkkiä siirrettiin yön pimeydessä aina oman talon kohdalle. Kun tämä oli toistunut useampana yönä, bussikuski puuskahti kyllästyneenä, että eikö olisi kätevämpää laittaa pysäkkimerkki kelkan päälle, niin olisi helpompi siirrellä."

 

Lue lisää elämästä Mäkkyläntiellä "Leppävaaran alkukoti"- kirjasta, joka on myynnissä Raittikarnevaaleilla torstaina 7.9.2017 erikoishintaan 35 €/kpl, vähintään viiden kirjan erissä hinta on vain 30 €/kpl.

 

Kuvassa Junkkarin talkooväkeä, kuvasta tunnistettu Aarre, Saimi ja

tytär Laila Hämäläinen sekä Riitta Vuorinen, joka on kuvassa ihan pikkuinen.

Kuva on Leila Lehtovirran.