Uskaltaako Raittikarnevaaleille ja markkinoille tulla?

 

27.08.2020

 

Korona pelottaa monia ja on oikein kysyä: Uskaltaako Karnevaaleille tulla? Leppävaara-seuralla on kohta 30 vuoden kokemus karnevaalien järjestämisestä, mutta koskaan aikaisemmin niitä ei ole järjestetty pandemian oloissa. Eikä niitä järjestettäisi nytkään, elleivät viranomaiset katsoisi, että yleisötilaisuuksien järjestäminen on turvallista, myös korona-aikana, mikäli terveysviranomaisten ohjeita noudatetaan.


Karnevaaleille ja markkinoille on tehty turvallisuus- ja pelastussuunnitelma, jonka viranomaiset hyväksyvät. Suunnitelman teki ja luvat hankki yhteistyökumppanimme TMK, joka järjestää kymmeniä markkinoita ympäri maata. Leppävaaran jälkeen on vuorossa Helsingin Kansainväliset Suurmarkkinat Narinkkatorilla ja Lasipalatsin aukiolla. He ovat tässä asiassa ammattilaisia ja hoitavat koronaturvallisuuden Leppävaarankin markkinoilla. Leppävaara-seuran vastuulle jää ohjelman suorittajien ja katsojien turvallisuuden takaaminen. Siihen on olemassa OKM:n ohjeet, jotka ovat lyhyesti  tässä, järjestyksenvalvojat opastavat yleisöä ja seuraavat ennen kaikkea turvaetäisyyksien noudattamista.:


1. Ethän tule paikalle kipeänä, tai jos sinulla on vähänkään flunssan oireita. Ethän myöskään tule paikalle, jos olet koronaviruksen altistusketjussa.


2. Pese tai desinfioi kätesi huolellisesti heti saavuttuasi ja lähtiessäsi.


3. Pidä vähintään metrin etäisyys muihin. Kiinnitäthän huomiota turvaväleihin myös tilanteissa, joissa syntyy jonoa. Vältä pintojen turhaa koskettelua.


4. Jos yskit tai aivastat, yskäise nenäliinaan tai hihaan. Heitä nenäliina roskiin. Pese sen jälkeen kädet tai käytä käsidesiä.


5. Harkitse osallistumistasi erityisesti, jos olet riskiryhmää.


Koronasta huolimatta, olet tervetullut lauantaina 12.9.2020 klo 9-18 Läkkitorille ja

Leppävaaranraitille  karnevaaleille, taataan yhdessä kaikille iloinen ja turvallinen karnevaali- ja markkinapäivä!