Kadunrakennukseen on varattu eniten inframäärärahoja

Suur-Leppävaarassa 2024.

 

Suur-Leppävaaran kadunrakennushankkeet kartalla 2024.

 

Suur-Leppävaaran  puistorakennushankkeet kartalla 2024.

 

Mitä uutta infraa Lepuskiin vuonna 2024?

 

29.12.2023

 

 

Espoon kaupunkitekniikan keskus on taas julkaissut kaikille avoimen nettiaineiston, josta voi helposti tutkia mitä kaikkea kaupungin vuodelle 2024 hyväksytty kunnallistekniikan rakentamisohjelma pitää sisällään.
 
Kaikkiaan infrarakentamiseen vuodelle 2024 on varattu 95 miljoonaa euroa. Koko summasta on noin 60 prosenttia kohdistettu aluehankkeille, joista Suur-Leppävaaran osuus on reilut 17 miljoonaa. Leppävaaraan satsataan nyt selvästi enemmän kuin vuonna 2023, jolloin vastaava summa oli 11,3 miljoonaa.

 

Kaikkea rahaa ei ole jaettu alueille, vaan 37,1 miljoonaa euroa on kategoriassa ”jakamaton”. Tästä valtaosa on varattu kaupunkiradan jatkamiseen Leppävaarasta länteen (19 M€). Suuri osa kaupunkiradan töistä tehdään nyt Leppävaaran päässä.

 

Infrahankkeita ja niihin osoitettuja rahasummia voi tarkastella tarkemmin alueittain linkin takaa.

 

Poimintoja Suur-Leppävaaran infrahankkeista v. 2024

 

Kadunrakennus haukkaa suurimman osan (10 M€) Suur-Leppävaaran 17 M€
infrabudjetista. Isoin määräraha on varattu Keran keskustan ensimmäisen toteutusvaiheen katutöihin (2,5 M€). Muita miljoonaluokan kohteita ovat Laaksolahti III -asemakaava-alueen kadunrakentaminen, Karakallion keskustan katu- ja vesihuoltohankkeet johtosiirtoineen sekä Jupperin ja Rastaalan rakennushankkeet.

 

Uusmäessä on varattu rahaa Veteraanintien saneeraukseen välillä Vanha Hämeenkyläntie - Muskettitie. Etelä-Leppävaarassa on osoitettu pieni määrärahaa Säterinpuistontien jatkeeseen. Perkkaalla rakennetaan Everstinkatua ja Vänrikinympyrää. Uimahallille johtava pätkä Veräjäpellonkatua rakennetaan asemakaavan mukaiseksi vanhojen huviloiden kohdalla. 

Puustellinkallion uuden alueen infraa viimeistellään valmistuvan talonrakennuksen myötä, samoin tehdään Vermonniityn alueella talonrakentamisen mahdollistamassa aikataulussa. Vallikujan huonokuntoisen tukimuurin uusimiseen on varattu määräraha. Komendantintiellä Mäkkylässä korjataan painunutta katua ja hulevesiongelmaa. Lintuvaarassa on varattu Siipi- ja Sulka-nimisten katujen suunnitteluun pieni raha, samoin kuin luoteisen Muuttolinnunmäen katujen viimeistelytöihin.

 

Joukkoliikenteen edellytyksiä parannetaan parilla miljoonalla, josta puolet käytetään Leppävaaran keskustassa välttämättömiin tilapäisjärjestelyihin asematerminaalin uudistamista ja kauppakeskus Sellon laajentamista varten. Loput käytetään Raide-Jokeriin liittyviin katutöihin, joita ovat esimerkiksi Alberganpromenadin katosalueen laajentaminen, Ravitien rakentaminen, Perkkaantien pohjoispuolelle toteuttavat kaavan mukaiset raittiosuudet. Lisäksi Säterinmetsässä alkaa uuden Säterinkallionkulman asuntoalueen toteuttamisen katutyöt. Mäkkylän asemalla ohjelmassa ovat mm. pyöräkatosten siirto ja pienet asfalttityöt.

 

Uutta liikuntapaikkarakentamista varten on varattu vajaa pari miljoonaa. Leppävaaran urheilupuistoon sillä saadaan Maantienkentälle tekonurmi, kaksi tenniskenttää ja rantalentopallokenttä sekä uusi lähiliikunta-alue Loviselundinpuistoon, jonne rakennetaan pumptrack-temppurata ja piknik-alue. Viimeksi mainittu puistoalue sijaitsee Urheiluaukion itäpuolella ja maauimalan parkkialueen eteläpuolella. Lisäksi on varattu pieni suunnitteluraha Laaksolahden kuntoportaita varten.

 

Puistorakentamisen budjetti on myös reilut pari miljoonaa ja eniten rahaa haukkaavat Viherlaakson asukaspuiston perusparannus (0,4 M€) sekä uuden Nurmilinnunpuiston leikki- ja lähiliikuntapaikan rakentaminen Rastaspuistoon (0,4 M€) sekä Alberganesplanadin kirsikkapuiston perusparannus (0,39 M€).


Vermonniityssä työohjelmassa on Runoratsunpuiston ja Meriniityn puiston viimeistelytyöt Monikonpuron eteläpuolella. Säterinmetsässä parannetaan Nuotiopuiston leikkipaikka  ja puretaan Leiripuiston leikkipaikka. Pieni määräraha on varattu myös Palokaivonpuiston koira-aitauksen parantamiseen.

Leppävaaranraitilla tehdään pieniä viimeistelytöitä Rinkelipuiston leikkipaikalla ja Muukalaispuistossa. Laajalahdenbaanan suunnittelua varten on varattu pieni määräraha Perkkaantien ja Säterinkadun välillä (Tarvonbaanan länsipään ensimmäinen vaihe).