Leppävaara-seura Very Proudly Presents

VPK:n sammutusauto ja huoltoauto

Raittikarnevaaleilla torstaina 6.9.2018 klo 18-20

27.08.2018

 

LU131 on Leppävaaran VPK:n omistama sammutusauto. Nykyään tämänkaltaisen ajoneuvon kohdalla voisi puhua myös pelastusautosta kaluston monipuolisuuden vuoksi. Sammutusautomme on Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen Espoon toimialueella ainoa nelivetoinen sammutusauto. Auto on alusta asti rakennettu Leppävaaran VPK:n tarpeita ajatellen, ja sen kalustoa on päivitetty vuosien varrella vastaamaan nykyajan vaatimuksia. Auto on ikäisekseen erinomaisessa kunnossa.

 

Sammutusautomme kalustoon kuuluvat muun muassa hydrauliset pelastusvälineet,
jatko- ja vetotikkaat, aggregaatti, moottoriruisku, vinssi, moottori- ja käsikäyttöisiä raivausvälineitä, valaisinkalustoa, sähkötyökaluja, ensivastekalustoa, paineilmahengityslaitteet esimiehelle ja kahdelle sammutusparille sekä tietenkin letkuja, suihkuputkia ja paljon muuta sammutus- ja pelastuskalustoa.

 

Sammutusauton vahvuus on 1+5, mikä tarkoittaa esimiestä, konemiestä ja kahta sammutusparia. Ajoneuvolla voidaan toimia lähes kaikissa palo- ja pelastustoimen tehtävissä. Sammutusautolla saadaan kuljetettua tehtäväpaikalle kalustoa ja miehistöä sekä ensi-iskuun riittävä määrä vettä.

 

Leppävaaran VPK hankki huoltoauton LU1396 vuonna 2010 tukemaan erilaisia hälytystehtäviä. Autoon on sijoitettu kattava valikoima erilaisia työkaluja, joiden avulla ajoneuvo voi toimia itsenäisenä yksikkönä esimerkiksi myrskyjen aiheuttamilla vahingontorjuntatehtävillä. Lisäksi laaja ja helposti lastattava kalustotila mahdollistaa myös irtopumppukalustomme kuljetuksen, mikä helpottaa lisääntyvien tulva- ja vesivahinkotehtävien hoitamisen.

 

Auto soveltuu päivittäisessä käytössä miehistön- ja tavarankuljetuksiin. Hälytystehtävissämme autoa voidaan käyttää erittäin monipuolisesti erilaisissa tehtävissä: auto on suunniteltu erityisesti huolto- ja tukitehtäviin, mutta suuren kalustotilansa sekä 1+7-paikkaisen miehistötilansa ansiosta autoa voidaan käyttää perinteisen miehistönkuljetusauton tapaan muun muassa evakuointitehtävissä.

 

Ja 6.9.2018 nämä autot esillä Raittikarnevaaleilla!

 

Katso Raittikarnevaalien video 2018 ja kuuntele tunnusmusiikki (Youtube)! 


Katso tapahtuman nettisivut www.raittikarnevaalit.fi