Kaavamuutos koskee Perkkaan vanhaa koulutonttia.

AFRYn pääkonttori sijoittuisi Kehän varten koulun vanhalle hiekkakentälle (kuva Pauli Noronen)

 

 

Pyöräilybaanan jatkoa Vanhan-Albergan puutarhan läpi

ei ole vielä suunniteltu (kuva ote AFRYn havainnekuvasta).

Vanhan-Albergan puutarhan kupeeseen suunnitellaan isoa pääkonttoria

 

02.06.2024

 

Rakennusliike Peab sai huhtikuussa Espoolta suunnitteluvarauksen 1500 työntekijän pääkonttorin toteuttamiseksi suunnittelu- ja konsulttiyhtiö AFRYlle Kehä ykkösen varteen. Paikka on historiallisen Vanhan-Albergan puiston naapurissa Perkkaalla. Tarvittava asemakaavamuutos on pantu vireille kiireellä. Leppävaara-seura ja Perkkaa-Vermo ry jättivät viime viikolla yhteisen kaavamielipiteen muutoskaavan ollessa nähtävillä asukkaiden kommentteja varten.

Viitesuunnitelman mukaan tontille tulisi myös 7-kerroksinen parkkitalo. Ajoyhteys pääkonttorille ohjattaisiin Luutnantinkujalta samasta risteyksestä kuin Perkkaan uuden päiväkodin liikenne. Tontti on entisen Perkkaan koulun hiekkakenttä. Kaava-alueen sivuitse Kehän reunaan on tarkoitus linjata uudelleen erikseen suunniteltavaa pyöräilybaanaa.

 

Kannanotossaan yhdistykset olivat huolissaan mittavan rakennuskohteen tuomasta lisäliikenteestä ja liittymisestä ennestään ruuhkautuneeseen katuverkkoon. Vakavaa huomiota kiinnitettiin myös puutteellisiin tietoihin pyöräilybaanan uudesta reitistä Vanhan-Albergan puiston läpi. Kaavamuutosta varten tehdyssä viitesuunnitelmassa baana kulkisi kehän vartta ja ylittäisi sillalla Perkkaan liittymän, mutta jatko-osuus puiston läpi on vielä avoin. Yhdistykset korostivat siksi, että kaavamuutosta ei tule viedä eteenpäin ennen kuin on saatu varmistus, että baanan uusi reitti ei uhkaa puiston historiallisia arvoja.

Yhdistykset myös esittivät, että osa kaavamuutoksesta saaduista maankäyttömaksuista ”korvamerkitään” ja käytetään rapistumaan päässeen historiallisen puiston kunnostukseen. 250 vuotta vanhan puiston entisöinti saatiin vastaavalla tavalla kymmenisen vuotta sitten liikkeelle. Silloin osoitettiin Kehän toisella puolella sijaitsevan Albergan Business Parkin rakennusoikeuksien korottamisesta saatuja varoja puistoa varten.

 

Yhdistysten mielipide on luettavissa täältä.

 

Kaavamuutosta voi seurata hankkeen sivulta.