Kotiseutuelokuvien ilta Sellosalissa 7.8.2015

 

02.08.2015

 

Leppävaara-seura isännöi Kotiseutuelokuvien illan Sellosalissa perjantaina kello 19.00–20.30. Pääelokuvana nähdään "Albergasta Leppävaaraan" (2013). Elokuva tuo esiin historiallisen kerrostuneisuuden ja sen vaalimisen tärkeyden nopeasti muuttuvassa kaupunkiympäristössä. Äänessä ovat eri-ikäiset ja -taustaiset leppävaaralaiset, jotka esittelevät asumismuotojaan ja lempipaikkojaan. Elokuva johdattelee katsojaansa myös Albergan kartanon historiaan ja sen kiehtoviin tapahtumiin ja henkilöihin.

 

Filmi on ollut jatkohanke Leppävaara-seuran vuonna 2011 julkaisemalle samannimiselle historiikille. Illan lopuksi katsotaan muutamia vanhoja Espoo-elokuvia. Ne henkivät nuoren kaupungin laajentamiseen ja rakentamiseen liittyvää innostusta ja uudistushenkeä.

Elokuvaillan vetää Mirja Metsola, joka on Albergasta Leppävaaraan -elokuvan ohjaaja. Hän esittelee illan filmit ja kertoo kotiseutufilmien teosta. Samalla kuullaan Leppävaara-seuran uudesta historiaprojektista "Valtatien varrelta".

 

Kotiseutuelokuvien ilta on osa Valtakunnallisten Kotiseutupäivien kaikille avointa ohjelmatarjontaa ja iltaan on vapaa pääsy. Illan elokuvat on esitelty ohjelmalehtisessä.