Arkkitehti Helinin 1900-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä itselleen suunnittelema huvila. Kuva on Jorma Heleniuksen kameralla Bertel Bockströmin vanhasta valokuva-albumista ottama. Albumi on Bertelin pojanpojan Lasse Bockströmin hallussa Jämsässä.

Kevään 2014 viimeinen
kansalaismuisti-istunto

 

23.04.2014

 

Torstain 24.4.2014 kansalaismuisti-illassa paneudumme lepuskilaiseen "Hviträsk-arkkitehtiin" H.R.Heliniin. Hänen komea kotihuvilansa sijaitsi nykyisen Ruutikadun päässä entisellä Orolankalliolla. Talo tuhoutui kivijalkaansa myöten tulipalossa jo
1920-30-lukujen taitteessa. Komea kivijalka on vieläkin paikoillaan. Vuosien etsinnän jälkeen itse talosta on vihdoin löytynyt kuva! Mitä kaikkea tulen pitääkään tuhota, ei voi muuta sanoa!

 

Arkkitehti Helinin käden töitä on ollut Lepuskissa muitakin, vaan eipä ole niitäkään enää jäljellä. Mutta onneksi on kuvia ja muistoja! Näissä tunnelmissa liikutaan torstaina ja luvassa mielenkiintoisia vieraita, mm. Lasse ja Marjatta Bockström ja
Jorma Helenius.

 

Istunto on tämän kevään viimeinen koululla pidettävä tilaisuus. To 15.5.2014 lähdetään retkelle Elfvikiin, jolloin kokoontuminen on kello 17 Villa Elfvikin parkkipaikalla. Syksyn istuntojen alkamisesta ilmoitetaan myöhemmin.


Tervetuloa!