Kaupunkipyörät ovat saapuneet Lepuskiin!

20.07.2018

 

Pyöräasemia asennetaan paraikaa ja ne otetaan käyttöön sitä mukaa, kun ne valmistuvat. Osassa Lepuskin pyöräasemia on jo pyöriäkin otettavissa käyttöön. Lepuskiin asennetaan yhteensä 32 pyöräasemaa. Kaupunkipyörät rullaavat Helsingissä ja Espoossa 31.10.2018 asti.

 

Katso kaupunkipyöräasemia kartalla, etsi lähin asema ja löydä vapaa pyörä käyttöösi. Huom! Kartassa harmaana olevia asemia ei ole vielä asennettu tai ne eivät ole toistaiseksi käytössä.

 

Katso tarkempaa tietoa palvelusta täältä!

 

Mikä on kaupunkipyörä?

 

Kaupunkipyörä on jokaisen Etelä-Helsingissä tai Etelä-Espoossa liikkuvan yhteisessä käytössä oleva polkupyörä. Kaupunkipyöräilijällä fillari on aina lähellä, ja liikkuminen on helppoa ja kerryttää kuntoa.

 

Pyörien käyttöoikeuden voi ostaa päiväksi, viikoksi tai koko pyöräilykaudeksi. Kaikkiin kausiin sisältyy rajaton määrä puolen tunnin pyörämatkoja. Pienestä lisämaksusta voit reissata pyörällä pidempäänkin, kuitenkin enintään viisi tuntia. Käytön jälkeen pyörä palautetaan pyöräasemalle.

Kesällä 2018 kaupunkipyöriä on 2550. Helsingissä on 150 pyöräasemaa kantakaupungissa, Lauttasaaressa ja Munkkiniemessä. Espoossa pyöräasemia on aluksi 70. Espoon asemat ovat Matinkylässä, Olarissa, Niittykummussa, Tapiolassa ja Otaniemessä. Näiden lisäksi Espooseen pystytetään kesän aikana 35 asemaa lisää etupäässä Leppävaaran alueelle.